10.000 bloembollen geplant samen met de buurt

Zaterdag 6 November

Wij hebben duizenden bloembollen op het grasveld bij de rotonde Oude Arnhemseweg en Laan van Vollenhove geplant als buurtactiviteit van de buurt Pedagogenbuurt in het kader van de buurtaanpak “Vollenhove Vooruit”.

De eerste planters waren ruim voor de aanvangstijd, 11.00 uur, op het werkterrein aanwezig. Zij waren enthousiast en goed gehumeurd. Zij werden door Maarten direct aan het werk gezet, nadat hij aan de hand van foto’s van de bollen en de wortels had verteld hoe diep zij de grond in moesten  en hoe ver  zij van elkaar geplant moesten worden en welke kant naar boven in de door de gemeente boterzacht gefreesde aarde te poten waren.  Elke keer dat er weer planters aan kwamen zetten hield hij zijn verhaal. Steeds meer planters gaven acte de préséance.  Er werd zo hard  en met zo veel plezier gewerkt dat enkele aanmelders aan kwamen zetten toen de klus geklaard was . Als afsluiting werd in “Samen in Zeist” heerlijke champignon –  en pompoensoep met warme kaasbrood  en olijfbrood genuttigd. Een geslaagde buurtactiviteit  en nu het bloemrijk voorjaar 2022 afwachten.  

 

 

 

Bollenmengsel

Er is bewust gekozen voor een botanisch en natuurlijk mengsel.  Het is een natuurlijk mengsel dat geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig heeft, dat geeft ook de beste garantie tot een langjarige succes op vermeerdering en groei en bloei.

 

Ook is er een bloemenzaadmengsel gestrooid.