Collectieve inkoopactie regenzuilen door de bewonersvereniging Pedagogenbuurt

update 30-5-2021

Eind maart/begin april is de bewonersvereniging met de actie gestart en op 28 mei zijn 10 regenopvangsystemen geleverd, waarmee de actie wordt afgesloten.  Bekijk de foto’s op de site van de bewonersvereniging.

 

Deze collectieve actie is in februari gestart met het in eigen beheer maken van een flyer die huis-aan-huis is verspreid en het ontwerpen van een posters, welke op strategische plaatsen bij enkele buurtbewoners zachter de ramen zijn geplakt. Ook zijn er mailtjes bij verenigingsleden en reclame via Next-Door gepost.

Er waren 36 aanmeldingen van potentiele belangstellenden binnen gekomen: dat was voor de het bestuur voldoende aanleiding om de actie door te zetten. In overleg met het bedrijf Tegapo in Otterlo hebben de aanmelders een aanbod van diverse regenopvangsysteem ontvangen met daarbij een korting in natura (een gratis vulsysteem of een korting op het vulsysteem). Er zijn 10 regenopvangsystemen bij Tegapo besteld en op basis daarvan heeft het bestuur van de vereniging een subsidie aanvraag bij het Hoogheemraadschap “de Stichtse Rijnlanden” gedaan. Gelukkig was de subsidiepot nog niet leeg en zullen de deelnemers een substantiële bijdrage ontvangen die naar rato over de deelnemers zal worden uitgekeerd.

 

 

 

Elke deelnemer zal zijn/haar bestelde systeem bij het centraal afleveradres kunnen ophalen en deze dan zelf installeren: montage instructie hier te vinden.

 

 

Goed initiatief van de bewonersvereniging!