9 oktober: tour insectenhotels door de pedagogenbuurt

18-09-2021

Op 9 oktober 2021 organiseert de werkgroep Pedagogenbuurt duurzaam  in het kader van  de “week van de duurzaamheid ” in Zeist, maar vooral vanwege de openingsweek van het nieuwe ontmoetingscentrum Vollenhove “t Volle Hof”  een insectenhotel tour van een klein uurtje  beginnend bij het  duohotel op de hoek van het Jan Ligthartplein en Montessorilaan  door het bos achter de muur van de A28 naar de ronde tafel achter de Weggeefwinkel (daar hebben leerlingen van de MAVO  Zeist) 4 hotels gemaakt. Tijdens de tour zullen twee deskundigen van “Zeist Zoemt Duurzaam” en van de Boswerf  iets  vertellen over het nut en het onnut van deze hotels. Omdat de werkgroep  een inspirerende bewonersavond op 6 september heeft  gehouden over de “Heuvelrugtuin” (kijk hier) zullen zij ook iets vertellen over de vergroting van de biodiversiteit door het creëren van een heuvelrugtuin.


9 oktober om 12 uur begint de tour.

De tour gaat door bij voldoende belangstelling . Bij een grote toeloop zal een maximum aan het aantal deelnemers worden gesteld: leidend  zal daarbij “wie het eerst komt die het eerst maalt”

De tour is eerste instantie bedoeld voor de buurtbewoners van de Pedagogenbuurt, maar ook andere buurtbewoners van de buurt Vollenhove zijn welkom. Na afloop van de tour zijn we voornemens pompoenensoep te schenken.

Meld je hier aan voor de tour insectenhotels op 9 oktober