Samen aan de slag met een Heuvelrugtuin in de Pedagogenbuurt

De gemeente Zeist doet mee met het project Heuvelrugtuinen. Met dit project kan iedereen een stukje Nationaal Park creëren in de eigen voor- en achtertuin. Hiermee scheppen we samen meer groen op en rond de Utrechtse Heuvelrug. Een Heuvelrugtuin is 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Een Heuvelrugtuin is beter bestand tegen de hitte (biedt koelte), droogte en wateroverlast. Elke Heuvelrugtuin is dus goed voor de natuur en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater.

 

 

Meer bloemen en planten voor de bijen en vlinders in onze buurt 

Graag zien wij meer kleur in de Pedagogenbuurt en gaan we aan de slag met de aanplant van bloemen en planten in de buurt. Minder stenen en meer groen is daarbij ook goed om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Daarbij willen we ook graag in de eigen tuin aan de slag en kunnen wij jou daar ook bij helpen. Tijdens de online Bewonersavond op 6 september hebben we het gehad over hoe je aan de slag gaat met jouw Heuvelrugtuin en wat we gaan doen in de buurt. 

Bewonersavond 6 september, Pedagogenbuurt

Bekijk hier de presentatie.


Neem contact op voor vragen, suggesties, het delen van kennis etc.

Bewonersavond 29 september, Regenwater afkoppelen

Op 29 september vond de bewonersavond ‘Goed omgaan met water in jouw tuin’ georganiseerd door de Natuursterrenwijk Hoenderdaal via GoedVolk en de NMU plaats.  

Bekijk hier de presentatie.

 

 

Meteen aan de slag? 

Op de website www.jouwheuvelrugtuin.nl vind je volop informatie en inspiratie, zoals een praktische checklist en een handige plantenlijst, waarmee je eenvoudig aan de slag kunt in jouw tuin. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, bewonersavonden en cursus.